![]() |
Zeytinyağlı Ebegümeci Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Ebegümeci SarmasıMalzemeler: 4 kişilik 32 adet ebegümeci yaprağı Yarım su bardağı pirinç Yarım kg taze soğan 3 dal ince doğramış taze sarımsak 1 demet taze nane, dereotu, maydanoz Kimyon, yenibahar Yeterince tuz, şeker 1 çorba kaşığı limonsuyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı su Tarifi: 1 Ebegümeci yapraklarını kaynar suda 3 dakika bekletin ![]() ![]() 2 Yarım su bardağı pirinci, ince doğranmış taze soğanları, taze sarımsakları, dereotunu, maydanozu, naneyi, kimyonu, yenibaharı, tuzu ve şekeri karıştırarak, sarmanın içini hazırlayın ![]() ![]() 3 Hazırladığınız içi yaprakların içine koyarak, sarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Ebegümeci, kendiliğinden büyüyen bir ottur ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|