![]() |
Zeytinyağlı Ebegümeci Sarması
Malzemeler:
4 kişilik 32 adet ebegümeci yaprağı Yarım su bardağı pirinç Yarım kg taze soğan 3 dal ince doğramış taze sarımsak 1 demet taze nane, dereotu, maydanoz Kimyon, yenibahar Yeterince tuz, şeker 1 çorba kaşığı limonsuyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı su Tarifi: 1 Ebegümeci yapraklarını kaynar suda 3 dakika bekletin. Sonra hemen buzlu suya aktarın. 2 Yarım su bardağı pirinci, ince doğranmış taze soğanları, taze sarımsakları, dereotunu, maydanozu, naneyi, kimyonu, yenibaharı, tuzu ve şekeri karıştırarak, sarmanın içini hazırlayın. Yaprakları süzerek, sudan çıkarın. 3 Hazırladığınız içi yaprakların içine koyarak, sarın. Tencereye dizin. Limon suyu ve zeytinyağını sarmaların üzerine dökün. Suyu ekleyin. 15 dakika pişirin. Soğuk servis yapın. Not: Ebegümeci, kendiliğinden büyüyen bir ottur. Bu otu iyi tanıyorsanız, temiz su kenarlarından kendiniz de toplayabilirsiniz. Yoksa mutlaka tanıdığınız bir pazar esnafından satın almalısınız. Çünkü büyüdüğü ortama bağlı olarak zararlı maddeler içerebilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.