ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zeytinyağlı Ebegümeci Sarması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195598)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:55 AM

Zeytinyağlı Ebegümeci Sarması
 
Malzemeler:


4 kişilik

32 adet ebegümeci yaprağı

Yarım su bardağı pirinç

Yarım kg taze soğan

3 dal ince doğramış taze sarımsak

1 demet taze nane, dereotu, maydanoz

Kimyon, yenibahar

Yeterince tuz, şeker

1 çorba kaşığı limonsuyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı su


Tarifi:


1 Ebegümeci yapraklarını kaynar suda 3 dakika bekletin. Sonra hemen buzlu suya aktarın.

2 Yarım su bardağı pirinci, ince doğranmış taze soğanları, taze sarımsakları, dereotunu, maydanozu, naneyi, kimyonu, yenibaharı, tuzu ve şekeri karıştırarak, sarmanın içini hazırlayın. Yaprakları süzerek, sudan çıkarın.

3 Hazırladığınız içi yaprakların içine koyarak, sarın. Tencereye dizin. Limon suyu ve zeytinyağını sarmaların üzerine dökün. Suyu ekleyin. 15 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.


Not: Ebegümeci, kendiliğinden büyüyen bir ottur. Bu otu iyi tanıyorsanız, temiz su kenarlarından kendiniz de toplayabilirsiniz. Yoksa mutlaka tanıdığınız bir pazar esnafından satın almalısınız. Çünkü büyüdüğü ortama bağlı olarak zararlı maddeler içerebilir.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.