![]() |
Ermenek Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ermenek DolmasıDolma Tarifi - Ermenek Dolması Nasıl Yapılır - Karaman Dolması ![]() MALZEMELER Domates 3 orta boy Yeşil biber 1 orta boy Patlıcan 1 küçük boy Maydanoz 1/2 demet Reyhan (taze) 3-4 dal Soğan 1 küçük boy Kıyma (orta yağlı) 1+1/4 su bardağı Duru Pilavlık Bulgur 3/4 su bardağı Tereyağı (erimiş) 4 yemek kaşığı Tuz 2 tatlı kaşığı Su 2 su bardağı Porsiyon Adedi: 4-6 YAPILIŞI Sebzeler yıkanır ve ayıklanır ![]() Domateslerin kabuğu soyulur, soğan soyulur ve yıkanır ![]() Soğan,biber ve domatesler küçük küçük doğranır ![]() Maydanoz ve reyhan ince ince kıyılır ![]() Kıyma, bulgur, soğan, domates, biber, yağ, tuz, maydanoz ve reyhan iyice karıştırılır ![]() Tencereye 2 su bardağı su konur ve kaynamaya bırakılır ![]() NOT: Karamanın Ermenek ilçesinde yaygındır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|