Rendelenmiş Ayva Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rendelenmiş Ayva ReçeliKullanılacak malzeme: 1 250 gr ayva, 1,5 kg tozşeker, 5 bardak su, 2 çorba kaşığı limon suyu (veya 6 gr limontuzu) ![]() Yapılışı: Ayvalar kabukları soyulduktan sonra, kalın delikli rendeyle (çekirdek yataklarına dokunmayacak şekilde) rendelenir Rendelenmiş ayvalar suya atılır, 5 dakika kadar haşlanır Ayvalar haşlandıktan sonra tozşeker katılır ve karıştırılarak eritilir Şeker eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatılır Reçel kıvamını alınca, 2 çorba kaşığı limon suyu veya 1/2 kahve fincanı suda eritilmiş 6 gr limontuzu katılır Limonun her tarafa eşit dağılması için hafifçe karıştırılıp bir taşım kaynatılır ve ateşten indirilir Reçel iyice soğuyunca, kavanozlara boşaltılır, serin ve kuru bir yerde saklanır
|
|
|
|