![]() |
Rendelenmiş Ayva Reçeli
Kullanılacak malzeme:
1 250 gr ayva, 1,5 kg tozşeker, 5 bardak su, 2 çorba kaşığı limon suyu (veya 6 gr limontuzu). Yapılışı: Ayvalar kabukları soyulduktan sonra, kalın delikli rendeyle (çekirdek yataklarına dokunmayacak şekilde) rendelenir. Rendelenmiş ayvalar suya atılır, 5 dakika kadar haşlanır. Ayvalar haşlandıktan sonra tozşeker katılır ve karıştırılarak eritilir. Şeker eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Reçel kıvamını alınca, 2 çorba kaşığı limon suyu veya 1/2 kahve fincanı suda eritilmiş 6 gr limontuzu katılır. Limonun her tarafa eşit dağılması için hafifçe karıştırılıp bir taşım kaynatılır ve ateşten indirilir. Reçel iyice soğuyunca, kavanozlara boşaltılır, serin ve kuru bir yerde saklanır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.