![]() |
Ahududu Reçeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahududu ReçeliMalzeme : 1 kg ![]() 6 bardak toz şeker, 1 kahve fincanı su, 2 çorba kaşığı limon suyu ![]() Yapılışı: 1- Ahududuları kısaca sudan geçirin ![]() ![]() 2- Sonra bir tencereye bir kat toz şeker, bir kat ahududu şeklinde kat kat istifleyin ![]() ![]() ![]() 3- Şurup koyulaşmadan önce, limon suyunu katın ![]() ![]() 4- Şurup koyulaşınca tencereyi ateşten alın ![]() 5- Üzerinde birikmiş olan köpükleri delikli kepçe ile toplayın ![]() ![]() 6- Soğuduktan sonra kavanozlara doldurup, ağzını kapatın ![]() |
![]() |
![]() |
|