Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ahududu, reçeli

Ahududu Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahududu Reçeli



Malzeme :


1 kg ahududu,

6 bardak toz şeker,

1 kahve fincanı su,

2 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı:


1- Ahududuları kısaca sudan geçirin Uzun boylu yıkamayın

2- Sonra bir tencereye bir kat toz şeker, bir kat ahududu şeklinde kat kat istifleyin Bir kahve fincan suyu da ilave edin Orta ateşte pişirin

3- Şurup koyulaşmadan önce, limon suyunu katın Şurubun koyulaşıp koyulaşmadığmı sık sık kontrol edin

4- Şurup koyulaşınca tencereyi ateşten alın

5- Üzerinde birikmiş olan köpükleri delikli kepçe ile toplayın Soğumaya bırakın

6- Soğuduktan sonra kavanozlara doldurup, ağzını kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.