Kabaklı Yumurtalı Kiş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabaklı Yumurtalı KişKabaklı Yumurtalı Kiş Tarifi - Kabaklı Yumurtalı Kiş Nasıl Yapılır - Kabaklı Yumurtalı Kiş Malzemeleri Malzemeler Hamuru için * 150 gram margarin * 2 adet yumurta * 2 su bardağı un * 1 çay kaşığı tuz * 1 yemek kaşığı şeker İçi için * 3 adet kabak * 3 adet domates * 2 adet yumurta * 1/2 demet dereotu * 100 gram beyaz peynir * 1 su bardağı krema * fesleğen * karabiber * tuz Kabaklı Kiş Hazırlanışı 1 Oda sıcaklığında bekletilmiş margarin ile diğer malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur![]() 2 Hamur yarım saat buzdolabındal dinlendirilir![]() 3 Bu ardada kabukları kazınan kabaklar halka halka doğranıp biraz haşlanır![]() 4 Domatesler rendelenir![]() 5 Krema, yumurta, baharatlar ve domates rendesi iyice karıştırılır![]() 6 Karışımın içine ezilmiş beyaz peynir eklenir![]() 7 Kalıba parmak uçları ile hamuru kenarları 2-3 cm yükselecek şekilde yayın![]() 8 Çatal ile bir kaç yerinden delerek önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin![]() 9 Pişen hamurun üzerine kabakları dizip sosu dökün![]() 10 175 derecede 40 dakika pişirin![]() |
|
|
|