Peynirli Ve Salamlı Omlet |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Ve Salamlı OmletPeynirli ve Salamlı Omlet Tarifi - Peynirli ve Salamlı Omlet Nasıl Yapılır - Peynirli ve Salamlı Omlet Malzemeleri Malzeme Listesi * 4 Adet Yumurta (Büyük Boy) * Yarım Çay Kaşığı Tuz * 1 Yemek Kaşığı Süt * 2 Çay Kaşığı Un * 1 Dilim Beyaz Peynir (Kalıptan kesilmiş kalınca) * Yarım Su Bardağı Kaşar Peynir (Rendelenmiş) * 4 Dilim Salam yada Jambon Peynirli ve Salamlı Omlet Nasıl Yapılır? 1 Yumurtaları bir karıştırma kabına kırın Yumurtaların içerisine 2 çay kaşığı unu (un omletinize güzel kızarmış rengi verecektir) serpin, 1 yemek kaşığı süt, yarım çay kaşığı tuz (peynirin tuz durumunu göz önünde bulundurun) ekleyin ve iyice çırpın![]() 2 Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı yada 1 tatlı kaşığı tereyağ koyup eritin![]() 3 Çırpılmış yumurtaları tavaya ekleyin![]() 4 Diğer yanda kaşar peyniri rendeleyin, beyaz peynirleri ezin ver birbirine çatalla ezerek karıştırın, salamları ince şeritler halinde kesip hazırlayın![]() 5 Tavadaki omletin altı pişecek üstü sulu kalacaktır, sulu kısımı tavaya hafifçe çevirerek yayın![]() 6 Henüz üst kısım tam olarak katılamadan omletin yarısına peynirleri ve isteğe bağlı salamlar koyun, boş kalan yarıyı bir spatula yardımı ile dolu kısmın üzerine kapatın![]() 7 Tavanın altını kısın ve kapagını kapatıp 3-4 dakika pişirin![]() 8 Sıcak olarak servis edin![]() |
|
|
|