![]() |
Peynirli Ve Salamlı Omlet
Peynirli ve Salamlı Omlet Tarifi - Peynirli ve Salamlı Omlet Nasıl Yapılır - Peynirli ve Salamlı Omlet Malzemeleri
Malzeme Listesi * 4 Adet Yumurta (Büyük Boy) * Yarım Çay Kaşığı Tuz * 1 Yemek Kaşığı Süt * 2 Çay Kaşığı Un * 1 Dilim Beyaz Peynir (Kalıptan kesilmiş kalınca) * Yarım Su Bardağı Kaşar Peynir (Rendelenmiş) * 4 Dilim Salam yada Jambon Peynirli ve Salamlı Omlet Nasıl Yapılır? 1. Yumurtaları bir karıştırma kabına kırın. Yumurtaların içerisine 2 çay kaşığı unu (un omletinize güzel kızarmış rengi verecektir) serpin, 1 yemek kaşığı süt, yarım çay kaşığı tuz (peynirin tuz durumunu göz önünde bulundurun) ekleyin ve iyice çırpın. 2. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı yada 1 tatlı kaşığı tereyağ koyup eritin. 3. Çırpılmış yumurtaları tavaya ekleyin. 4. Diğer yanda kaşar peyniri rendeleyin, beyaz peynirleri ezin ver birbirine çatalla ezerek karıştırın, salamları ince şeritler halinde kesip hazırlayın. 5. Tavadaki omletin altı pişecek üstü sulu kalacaktır, sulu kısımı tavaya hafifçe çevirerek yayın. 6. Henüz üst kısım tam olarak katılamadan omletin yarısına peynirleri ve isteğe bağlı salamlar koyun, boş kalan yarıyı bir spatula yardımı ile dolu kısmın üzerine kapatın. 7. Tavanın altını kısın ve kapagını kapatıp 3-4 dakika pişirin. 8. Sıcak olarak servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.