Karışık Turşu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karışık TurşuKarışık Turşu Tarifi - Karışık Turşu Nasıl Yapılır - Karışık Turşu Malzemeleri 2 kg yeşil biber500 gr küçük salatalık1 kg yeşil domates1 adet lahana 3 baş sarmısak 2 adet havuç 1 avuç nohut 1 adet ayva 1 paket limon tuzu 1 demet kereviz yaprağı Kaya tuzu Öncelikle tüm sebzeleri iyice yıkayıp, birkaç yerinden çatalla delin Büyük bir cam kavanozun altına nohutları ve havucu koyun Üzerine dilim dilim kestiğimiz lahanaları ve diğer malzemeyi karışık olarak yerleştirin Aralarına dilimlediğimiz ayvayı ve sarımsakları koymayı unutmayın Kaya tuzunu su ile eritin (Tuzun yoğunluğunu yemeğin tuzunu ayarlar gibi ayarlayayın) Limon tuzunu da ilave ettikten sonra kavanoza boşaltın En üste biraz daha nohut serptikten sonra, serin bir yerde iki ay kadar bekletin (Hazırladığımız bu turşu kış içindir)![]() http://ml |
|
|
|