Bezelyeli Gnocchi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli GnocchiBezelyeli Gnocchi Tarifi - Bezelyeli Gnocchi Yapılışı - Bezelyeli Gnocchi Nasıl Yapılır - Bezelyeli Gnocchi Malzemeleri 1 adet soğan 30 gr tereyağı300 gr donmuş bezelye100 ml sebze suyu100 gr labne10 gr limon kabuğu rendesi15 ml limon suyu1-2 tatlı kaşığı şeker 1/2 demet nane Tuz Biber Gnocchi için: 500-550 gr patates2 adet yumurta sarısı 60 gr unMuskat Açmak için biraz nişasta Tuz Biber Patatesleri yıkayıp soyun Soyduğunuz patatesleri tuzlu suda 20 dakika haşlayın, suyunu süzün Püre haline getirip soğumaya bırakın Soğanı küp doğrayın, tereyağında şeffaf oluncaya kadar kavurun Bezelyeleri sıcak suyla yıkayın, süzdürüp, soğanlara ekleyin Sebze suyunu ilave edin, üstü açık 3 dakika kadar kaynatın Labneyi ekleyin ve kısık ateşte eriyinceye kadar karıştırın Patatesleri yumurta sarıları, un, tuz, biber ve muskat ile karıştırın Nişasta serpilmiş tezgahta 2 cm çapında rulo yapın, 1 cm kalınlığında dilimlere kesin Dilimleri çatalla hafifçe bastırın Hafifçe kaynamakta olan tuzlu suya atın ve tencereyi ateşten indirin 3 dakika suda bekletin, sonra kevgire çıkarıp suyunun iyice süzülmesini sağlayın Bezelyeli sosa tuz, biber ve şeker ekleyin Limon rendesi ve suyu ile tatlandırın Nane yapraklarını ince kıyıp sosa ilave edin Gnocchi ile servis yapın
|
|
|
|