Patlıcan Graten |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan GratenMalzemeler : • 1 kg patlıcan • 1 bardak ayçiçek yağı İçi: • 150 gr kıyma • 2 orta boy soğan • 1 orta boy domates • Tuz-karabiber • 1 yemek kaşığı tereyağı Beyaz sos: • 1 tepeleme yemek kaşığı margarin • 2 tepeleme yemek kaşığı un • 1 bardak süt- biraz tuz • 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri ( üstü için) Hazırlanışı : 1 Patlıcanları alacalı soyup yarım parmak inceliğinde dilimleyin Üzerine tuz serperek yarım saat bekletin Yıkadıktan sonra peçeteyle suyunu alın Yağda kızartıp süzgece çıkartın![]() 2 İnce doğradığınız soğanı 1 kaşık yağla börttürün; kıymayı sonra da domatesi katıp karıştırarak pişirin Tuz ve karabiber katın![]() 3 Bir fırın kabına önce patlıcanları sıralayın, üzerine kıymalı içi yayın; bir bardak su veya et suyu katıp suyunu çekene dek pişirin Hazırladığınız beyaz sosu üzerine yayıp kaşarpeyniri serpin Fırında 15 dk kızartın![]() alıntı |
|
|
|