Oktay Usta Kuru Sebzeli Güveç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Oktay Usta Kuru Sebzeli GüveçKuru Sebzeli Güveç Tarifi - Kuru Sebzeli Güveç Yapılışı - Kuru Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır - Kuru Sebzeli Güveç Malzemeleri Malzemeler: 500 Gr Kuzu Eti 1 Kase Kuru Biber 1 Kase Kuru Patlıcan 1 Kase Kuru Domates 1 Kase Kuru Kabak 2 Patates 2 Soğan 1 Çorba K Domates Salçası5 Diş Sarımsak 2 Defne Yaprağı Tane Karabiber Tuz Zeytinyağı Su Hazırlanışı: Kuzu etini kuş başı doğruyoruz Güveç kabına biraz sıvıyağ döküp etleri ekliyoruz Suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz Kuru biber, patlıcan ve kabağı sıcak su ile ıslatıp yumuşatıyoruz![]() Ete, defne yaprağı ve tane karabiber katıyoruz Soğan ve sarımsağı doğrayıp ekliyoruz Domates salçasını katıp karıştırıyoruz Patatesleri soyup doğruyoruz![]() Etin üzerine sırasıyla kabak, patates, patlıcan ve en üste domatesleri koyuyoruz Tuz ve karabiber serpiyoruz Üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyuyoruz![]() Ocağın üzerinde biraz pişirip ardından önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz
|
|
|
|