Pirinçli Tavuklu Ebegümeci |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirinçli Tavuklu EbegümeciPirinçli Tavuklu Ebegümeci Tarifi - Pirinçli Tavuklu Ebegümeci Yapılışı - Pirinçli Tavuklu Ebegümeci Nasıl Yapılır - Oktay Usta Pirinçli Tavuklu Ebegümeci ![]() Malzemeler: 1 Tavuk Göğsü 1 Demet Ebegümeci 2 Soğan 1 Çay B Pirinç1 Çorba K Domates Salçası1 Çorba K Biber SalçasıSıvıyağ Tuz Değirmen Karabiber Hazırlanışı: Soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tencerede kavuruyoruz Tavuk göğsünü kuş başı doğrayıp soğanlarla birlikte kavuruyoruz![]() Domates salçası, biber salçası, tuz ve değirmen karabiber katıyoruz Temizlenmiş ebegümecileri doğrayıp ekliyoruz Yıkanmış pirinci üzerine döküyoruz![]() Kapağını kapatıp orta ateşte pişiriyoruz Piştikten sonra yoğurt ile servis ediyoruz
|
|
|
|