![]() |
Romesco Sosuyla Karnabahar Kızartması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Romesco Sosuyla Karnabahar Kızartmasıkarnabahar kızartması nasıl yapılır - soslu kızartma - karnabahar kızartması ![]() Malzemeler- 1 adet küçük boy karnabahar Kızartmak için zeytinyağ Tempura hamuru için- 1 adet soğuk yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı soğuk soda Romesco sos için- 1 adet büyük boy domates 1 adet kırmızı biber 2 yemek kaşığı fındık 2 yemek kaşığı badem 1 dilim beyaz ekmek 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı elma sirkesi 2 yemek kaşığı su 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ Tuz-pul biber Yapılışı- Karnabahar bütün olarak buharda haşlanır ve çiçek çiçek ayrılır ![]() Tempura hamuru için, yumurta çırpılır içine un ve soda ilave edilip karıştırılır, karnabahar çiçekleri hamura batırılarak ısıtılan yağda kızartılır ![]() Romesco sos için, ikiye bölünen domates -kırmızı biber ve sarımsak fırında közlenir ardından kabukları soyularak rondoya konur,içine fındık-badem-küçük parçalar kesilmiş ekmek-sirke-su-zeytinyağ-tuz ve pul biber ilave edilerek pürüzsüz kıvama gelene kadar çalıştırılır ![]() Elde edilen sos kaseye alınır ![]() Kızarmış karnabahar çiçeklerinin üzerine veya yanına romesco sos konup servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|