ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Romesco Sosuyla Karnabahar Kızartması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191794)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:41 AM

Romesco Sosuyla Karnabahar Kızartması
 
karnabahar kızartması nasıl yapılır - soslu kızartma - karnabahar kızartması
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler-


1 adet küçük boy karnabahar

Kızartmak için zeytinyağ

Tempura hamuru için-


1 adet soğuk yumurta

1 su bardağı un

1 su bardağı soğuk soda

Romesco sos için-


1 adet büyük boy domates

1 adet kırmızı biber

2 yemek kaşığı fındık

2 yemek kaşığı badem

1 dilim beyaz ekmek

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı elma sirkesi

2 yemek kaşığı su

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ

Tuz-pul biber

Yapılışı-


Karnabahar bütün olarak buharda haşlanır ve çiçek çiçek ayrılır.

Tempura hamuru için, yumurta çırpılır içine un ve soda ilave edilip karıştırılır, karnabahar çiçekleri hamura batırılarak ısıtılan yağda kızartılır.

Romesco sos için, ikiye bölünen domates -kırmızı biber ve sarımsak fırında közlenir ardından kabukları soyularak rondoya konur,içine fındık-badem-küçük parçalar kesilmiş ekmek-sirke-su-zeytinyağ-tuz ve pul biber ilave edilerek pürüzsüz kıvama gelene kadar çalıştırılır.

Elde edilen sos kaseye alınır.


Kızarmış karnabahar çiçeklerinin üzerine veya yanına romesco sos konup servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.