Etli Araka Bezelye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Araka Bezelyeetli bezelye - etli araka bezelyesi - bezelye nasıl pişirilir Malzemeler 1,5 kg araka bezelye250 gr koyun kuşbaşı et2 çorba kaşığı margarin 1 orta boy havuç 1 orta boy ince doğranmış soğan 2 domates tuz 3,5 su bardağı su 1 bağ dereotu biraz karbonat Yapılışı Bezelyeleri içinde yarım kahve kaşığı karbonat olan suda 3-4 dakika haşlayarak süzün Havucu temizleyip ince ince doğrayın Yağı bir tencede kızdırın, eti ilave ederek pembeleştirin, sonra soğanı 2 dakika çevirin, havucu, bezelyeyi, suyunu ve tuzunu katarak 1 saat 15 dakika pişirin, en son dereotunu ilave ederek ocaktan alın ![]() alıntı |
|
|
|