Kıymalı Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı MakarnaKıymalı Makarna Tarifi - Kıymalı Makarna Nasıl Yapılır - Kıymalı Makarna Malzemeleri MALZEMELER (4 Kişilik) * 500 gr Makarna * 90 gr Tereyağı (6 Çorba Kaşığı) * 1 Büyük Soğan * 1 Diş Sarmısak * 1 Çorba Kaşığı Kereviz(Rendelenmiş) * 1 Çorba Kaşığı Havuç * 1/2 Tatlı Kaşığı Tuz * 1 Kahve Kaşığı Karabiber * 1 Defne Yaprağı * 150 gr Dana Kıyması (Yağsız) * 3 Çorba Kaşığı Salça * 12 Su Bardağı Su Kıymalı Makarna tarifi 1 – Orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları ve sarmısağı ekleyip, arasıra karıştırarak 12-13 dakika kavurduktan sonra, kereviz, havuç, defne yaprağı, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve biberi katıp 5-6 dakika daha karıştırarak kavurunuz![]() 2 – Salçayı ve 2 su bardağı suyu ekleyip ağır ateşte 30-40 dakika pişirdikten sonra, defne yaprağını çıkarıp atınız, ve ateşi kapatınız ![]() 3 – Bu arada makarnayı yapmak için büyükçe bir tencereye kalan 10 su bardağı su ile kalan 1 tatlı kaşığı tuzu koyup harlı ateşte kaynatınız Kaynayınca ateşin altını kısıp, makarnayı katarak 8-10 dakika makarna iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alınız Makarnayı kevgirden süzüp üstünden sıcak su geçirerek ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız Kalan 4 çorba kaşığı yağı ekleyip iki büyük kaşıkla makarnayı karıştırarak yağı yediriniz![]() 4 – Sosu makarnanın üstüne döküp servis yapınız |
|
|
|