Safranlı İstanbul Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Safranlı İstanbul PilavıMalzemeler 2 Bardak pirinc 125 gr margarin2,5 su bardagi tavuksuyu 2 kahve fincani badem 1 corba kasigi yesil fistik 1 adet haslanmis tavuk gögsü(küp küp dogranmis) 1 cay kasigi safran 25 gr margarin1 tatlli kasigi tuz 2-3 damla limoon suyu 1 tane kesme seker Tarifi Pirincin nisastasi giderilerek yikanir 125 gr margarinde pirincler saydamlasana dek kavrulur (Bu yöntem pilavin kokulu ve bir birine yapismamasini saglar )Safran 2,5 su bardagi sicak tavuk suyunda eritilir Sicak tavuk suyu pirince ilave olunur Tuz,limon suyu ve kesme seker eklenip pilav pisirilir Bir tavada 25 gr margarin eritilir,Badem ile yesil fistik pembelesinceye kadar kavrulur Haslanip dogranmis tavuk eti eklenip 2 dk tavada cevrilir Kavrulmus badem ve tavuk eti pisirmis oldugunuz safranli pilava eklenip, karistirilarak servise hazir edilir
|
|
|
|