ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Safranlı İstanbul Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188229)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:03 AM

Safranlı İstanbul Pilavı
 
Malzemeler

2 Bardak pirinc

125 gr. margarin

2,5 su bardagi tavuksuyu

2 kahve fincani badem

1 corba kasigi yesil fistik

1 adet haslanmis

tavuk gögsü(küp küp dogranmis)

1 cay kasigi safran

25 gr. margarin

1 tatlli kasigi tuz

2-3 damla limoon suyu

1 tane kesme

seker
Tarifi

Pirincin nisastasi giderilerek yikanir.125 gr. margarinde pirincler saydamlasana dek kavrulur.(Bu yöntem pilavin kokulu ve bir birine yapismamasini saglar. )Safran 2,5 su bardagi sicak tavuk suyunda eritilir.Sicak tavuk suyu pirince ilave olunur.Tuz,limon suyu ve kesme seker eklenip pilav pisirilir.Bir tavada 25 gr.margarin eritilir,Badem ile yesil fistik pembelesinceye kadar kavrulur.Haslanip dogranmis tavuk eti eklenip 2 dk. tavada cevrilir.Kavrulmus badem ve tavuk eti pisirmis oldugunuz safranli pilava eklenip, karistirilarak servise hazir edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.