Mercimekli Pirinç Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimekli Pirinç PilavıMercimekli Pirinç Pilavı Tarifi - Mercimekli Pirinç Pilavının Yapılışı ![]() Malzemeleri 2 yemek kaşığı margarin 2 bardak pirinç 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet et suyu tablet 5 adet taze soğan beş buçuk bardak kaynar su yarım bardak yeşil mercimek Hazırlanışı - Ocağa koyduğunuz küçük bir tencereye iki buçuk bardak kaynar su döküp, içerisine yarım bardak yeşil mercimek koyun Tencerenin kapağını kapatıp, haşlamaya bırakın![]() - 5 adet taze soğanı ince ince doğrayın Ocağa aldığınız bir tencereye 2 yemek kaşığı margarin koyun Yağ eridikten sonra üzerine 2 bardak (daha önceden 5 dakika ıslanmış ve yıkanmış) pirinci koyun ve karıştırarak 15 dakika kadar kavurun Bu sürenin sonunda şişen mercimeği süzün![]() - Doğradığınız soğanları kavrulan pirincin üzerine ilave edin Birkaç kez karıştırıp 1 adet et suyu tableti elinizle parçalayarak pirincin içine ekleyin Tüm malzemeyi karıştırarak yarım dakika kadar kavurun ve bu sürenin sonunda üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpin ve birkaç kez karıştırın Üzerine haşladığınız yeşil mercimeği ekleyerek birkaç kez daha karıştırıp 3 bardak kaynar su dökün![]() - Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın Pişen pilavı tezgaha alarak karıştırın Demlenmesi için 2 dakika kadar bekleyip, servise hazır hale getirin
|
|
|
|