![]() |
Mercimekli Pirinç Pilavı
Mercimekli Pirinç Pilavı Tarifi - Mercimekli Pirinç Pilavının Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeleri 2 yemek kaşığı margarin 2 bardak pirinç 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet et suyu tablet 5 adet taze soğan beş buçuk bardak kaynar su yarım bardak yeşil mercimek Hazırlanışı - Ocağa koyduğunuz küçük bir tencereye iki buçuk bardak kaynar su döküp, içerisine yarım bardak yeşil mercimek koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, haşlamaya bırakın. - 5 adet taze soğanı ince ince doğrayın. Ocağa aldığınız bir tencereye 2 yemek kaşığı margarin koyun. Yağ eridikten sonra üzerine 2 bardak (daha önceden 5 dakika ıslanmış ve yıkanmış) pirinci koyun ve karıştırarak 15 dakika kadar kavurun. Bu sürenin sonunda şişen mercimeği süzün. - Doğradığınız soğanları kavrulan pirincin üzerine ilave edin. Birkaç kez karıştırıp 1 adet et suyu tableti elinizle parçalayarak pirincin içine ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırarak yarım dakika kadar kavurun ve bu sürenin sonunda üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpin ve birkaç kez karıştırın. Üzerine haşladığınız yeşil mercimeği ekleyerek birkaç kez daha karıştırıp 3 bardak kaynar su dökün. - Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın. Pişen pilavı tezgaha alarak karıştırın. Demlenmesi için 2 dakika kadar bekleyip, servise hazır hale getirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.