06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu İran Pilavı
Tavuklu İran Pilavı Tarifi - Tavuklu İran Pilavı Nasıl Yapılır - Tavuklu İran Pilavı Malzemeleri

MALZEMELER:- 3 su bardağı basmati pirinç (yasemen pirinç de olur)

- 1 tavuk budu, 1 göğüs eti

- 1 büyük patates

- 4 yemek kaşığı Ghee yağı veya tereyağı

- 1 çay kaşığı safran (benimkisi orjinal değilmiş, hiç renk vermedi)

- 1 tatlı kaşığı zerdeçal

- 1 çay kaşığı tozşeker

- ½ çay bardağı ılık su

- 6 su bardağı su (pirinci haşlamak için)

- 1 kahve fincanı diken üzümü

- 1 kahve fincanı tatlı badem

- Tuz

YAPILIŞI:- 6 bardak kaynar suya pirinçleri ilave ederek orta ısıda 10dk
haşlayın
- Süzdüğünüz pirinçleri 1 sefer soğuk sudan geçirin ezilmemelerine dikkat edin

- Tencereye 2 kaşık tereyağını sürdükten sonra, hafif tuzlanmış tavuk etlerini ve yuvarlak dilimlenmiş patatesi dizin

- Tavukların üzerine, haşlanmış pirinci ilave edin, tuzunu kontrol ettikten sonra kaşıkla hafif bastırarak düzeltin

- Tencerenin üzerini, temiz bir kumaş peçete ile örtün
Kapağını hiç hava amayacak şekilde kapatın
- Eğer, pilav yaparken tencerenin dibinin tutmaması için kullandığınız amyantınız varsa iyi olur

- Pilav 10dk
harlı ateşte pişirildikten sonra, yarımdan daha az ayarda 40dk pişirilir
- Pilav demlenirken, diken üzümünü birkaç defa ılık su ile yıkayın

- ½ çay bardağı ılık suya tozşekeri, safranı ve zerdeçalı karıştırarak bekletin

- Ayrı bir tavada eritilen 2 kaşık tereyağının yarısından fazlasını demlenen pilavın üzerine gezdirin

- Zerdeçal ve safranı süzüp sarı suyunu pilavın üzerine gezdirin ve hafifçe üstten üstten harmanlayın
sarı beyaz pilav elde edilecek
- Tavada kalan yağda, süzülmüş diken üzümünü 1-2 defa çevirindikten sonra bademleri de ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın

- Pilavınızı ister komple ters çevirin, isterseniz önce pilavını servis tabağına aldıktan sonra üzerlerine tavukları dizin

- En üstünü diken üzümü ve bademle süsleyerek servis yapabilirsiniz

|
|
|