Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
iran, pilavı, tavuklu

Tavuklu İran Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu İran Pilavı



Tavuklu İran Pilavı Tarifi - Tavuklu İran Pilavı Nasıl Yapılır - Tavuklu İran Pilavı Malzemeleri




MALZEMELER:
  • 3 su bardağı basmati pirinç (yasemen pirinç de olur)
  • 1 tavuk budu, 1 göğüs eti
  • 1 büyük patates
  • 4 yemek kaşığı Ghee yağı veya tereyağı
  • 1 çay kaşığı safran (benimkisi orjinal değilmiş, hiç renk vermedi)
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • ½ çay bardağı ılık su
  • 6 su bardağı su (pirinci haşlamak için)
  • 1 kahve fincanı diken üzümü
  • 1 kahve fincanı tatlı badem
  • Tuz
YAPILIŞI:
  • 6 bardak kaynar suya pirinçleri ilave ederek orta ısıda 10dk haşlayın
  • Süzdüğünüz pirinçleri 1 sefer soğuk sudan geçirin ezilmemelerine dikkat edin
  • Tencereye 2 kaşık tereyağını sürdükten sonra, hafif tuzlanmış tavuk etlerini ve yuvarlak dilimlenmiş patatesi dizin
  • Tavukların üzerine, haşlanmış pirinci ilave edin, tuzunu kontrol ettikten sonra kaşıkla hafif bastırarak düzeltin
  • Tencerenin üzerini, temiz bir kumaş peçete ile örtün Kapağını hiç hava amayacak şekilde kapatın
  • Eğer, pilav yaparken tencerenin dibinin tutmaması için kullandığınız amyantınız varsa iyi olur
  • Pilav 10dk harlı ateşte pişirildikten sonra, yarımdan daha az ayarda 40dk pişirilir
  • Pilav demlenirken, diken üzümünü birkaç defa ılık su ile yıkayın
  • ½ çay bardağı ılık suya tozşekeri, safranı ve zerdeçalı karıştırarak bekletin
  • Ayrı bir tavada eritilen 2 kaşık tereyağının yarısından fazlasını demlenen pilavın üzerine gezdirin
  • Zerdeçal ve safranı süzüp sarı suyunu pilavın üzerine gezdirin ve hafifçe üstten üstten harmanlayın sarı beyaz pilav elde edilecek
  • Tavada kalan yağda, süzülmüş diken üzümünü 1-2 defa çevirindikten sonra bademleri de ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın
  • Pilavınızı ister komple ters çevirin, isterseniz önce pilavını servis tabağına aldıktan sonra üzerlerine tavukları dizin
  • En üstünü diken üzümü ve bademle süsleyerek servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.