ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Tavuklu İran Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188181)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:11 AM

Tavuklu İran Pilavı
 
Tavuklu İran Pilavı Tarifi - Tavuklu İran Pilavı Nasıl Yapılır - Tavuklu İran Pilavı Malzemeleri


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

MALZEMELER:
  • 3 su bardağı basmati pirinç (yasemen pirinç de olur).
  • 1 tavuk budu, 1 göğüs eti.
  • 1 büyük patates.
  • 4 yemek kaşığı Ghee yağı veya tereyağı.
  • 1 çay kaşığı safran (benimkisi orjinal değilmiş, hiç renk vermedi).
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal.
  • 1 çay kaşığı tozşeker.
  • ½ çay bardağı ılık su.
  • 6 su bardağı su (pirinci haşlamak için).
  • 1 kahve fincanı diken üzümü.
  • 1 kahve fincanı tatlı badem.
  • Tuz.
YAPILIŞI:
  • 6 bardak kaynar suya pirinçleri ilave ederek orta ısıda 10dk. haşlayın.
  • Süzdüğünüz pirinçleri 1 sefer soğuk sudan geçirin ezilmemelerine dikkat edin.
  • Tencereye 2 kaşık tereyağını sürdükten sonra, hafif tuzlanmış tavuk etlerini ve yuvarlak dilimlenmiş patatesi dizin.
  • Tavukların üzerine, haşlanmış pirinci ilave edin, tuzunu kontrol ettikten sonra kaşıkla hafif bastırarak düzeltin.
  • Tencerenin üzerini, temiz bir kumaş peçete ile örtün. Kapağını hiç hava amayacak şekilde kapatın.
  • Eğer, pilav yaparken tencerenin dibinin tutmaması için kullandığınız amyantınız varsa iyi olur.
  • Pilav 10dk. harlı ateşte pişirildikten sonra, yarımdan daha az ayarda 40dk. pişirilir.
  • Pilav demlenirken, diken üzümünü birkaç defa ılık su ile yıkayın.
  • ½ çay bardağı ılık suya tozşekeri, safranı ve zerdeçalı karıştırarak bekletin.
  • Ayrı bir tavada eritilen 2 kaşık tereyağının yarısından fazlasını demlenen pilavın üzerine gezdirin.
  • Zerdeçal ve safranı süzüp sarı suyunu pilavın üzerine gezdirin ve hafifçe üstten üstten harmanlayın. sarı beyaz pilav elde edilecek.
  • Tavada kalan yağda, süzülmüş diken üzümünü 1-2 defa çevirindikten sonra bademleri de ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın.
  • Pilavınızı ister komple ters çevirin, isterseniz önce pilavını servis tabağına aldıktan sonra üzerlerine tavukları dizin.
  • En üstünü diken üzümü ve bademle süsleyerek servis yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.