Prof. Dr. Sinsi |
06-28-2012 10:11 AM |
Tavuklu İran Pilavı
Tavuklu İran Pilavı Tarifi - Tavuklu İran Pilavı Nasıl Yapılır - Tavuklu İran Pilavı Malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
MALZEMELER:- 3 su bardağı basmati pirinç (yasemen pirinç de olur).
- 1 tavuk budu, 1 göğüs eti.
- 1 büyük patates.
- 4 yemek kaşığı Ghee yağı veya tereyağı.
- 1 çay kaşığı safran (benimkisi orjinal değilmiş, hiç renk vermedi).
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal.
- 1 çay kaşığı tozşeker.
- ½ çay bardağı ılık su.
- 6 su bardağı su (pirinci haşlamak için).
- 1 kahve fincanı diken üzümü.
- 1 kahve fincanı tatlı badem.
- Tuz.
YAPILIŞI:- 6 bardak kaynar suya pirinçleri ilave ederek orta ısıda 10dk. haşlayın.
- Süzdüğünüz pirinçleri 1 sefer soğuk sudan geçirin ezilmemelerine dikkat edin.
- Tencereye 2 kaşık tereyağını sürdükten sonra, hafif tuzlanmış tavuk etlerini ve yuvarlak dilimlenmiş patatesi dizin.
- Tavukların üzerine, haşlanmış pirinci ilave edin, tuzunu kontrol ettikten sonra kaşıkla hafif bastırarak düzeltin.
- Tencerenin üzerini, temiz bir kumaş peçete ile örtün. Kapağını hiç hava amayacak şekilde kapatın.
- Eğer, pilav yaparken tencerenin dibinin tutmaması için kullandığınız amyantınız varsa iyi olur.
- Pilav 10dk. harlı ateşte pişirildikten sonra, yarımdan daha az ayarda 40dk. pişirilir.
- Pilav demlenirken, diken üzümünü birkaç defa ılık su ile yıkayın.
- ½ çay bardağı ılık suya tozşekeri, safranı ve zerdeçalı karıştırarak bekletin.
- Ayrı bir tavada eritilen 2 kaşık tereyağının yarısından fazlasını demlenen pilavın üzerine gezdirin.
- Zerdeçal ve safranı süzüp sarı suyunu pilavın üzerine gezdirin ve hafifçe üstten üstten harmanlayın. sarı beyaz pilav elde edilecek.
- Tavada kalan yağda, süzülmüş diken üzümünü 1-2 defa çevirindikten sonra bademleri de ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın.
- Pilavınızı ister komple ters çevirin, isterseniz önce pilavını servis tabağına aldıktan sonra üzerlerine tavukları dizin.
- En üstünü diken üzümü ve bademle süsleyerek servis yapabilirsiniz.
|