Müceddere Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Müceddere PilavıMüceddere Pilavı Tarifi - Müceddere Pilavı Nasıl Yapılır - Müceddere Pilavı Malzemeleri MUJADDARA ![]() ![]() Malzemeler: *1 su bardağı basmati pirinç *1 su bardağı yeşilmercimek *3,5 su bardağı su (pilav için) *2 yemek kaşığı sıvıyağ+1 yemek kaşığı tereyağ *tuz, (arzuya göre kimyon) ![]() Üzerine: *1 iri soğan *3 yemek kaşığı sıvıyağ Hazırlanışı: *Ayıklanıp yıkanmış mercimeğin üzerini örtecek kadar su ilave edilip orta ateşte mercimekler hafif diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün ![]() *Pilav tenceresine su ve yağları ilave ederek kaynamaya bırakın Yıkanmış pirinci, süzülmüş mercimeği ve tuzunu ilave edin![]() *Harlı ateşte 3dk kaynamaya bırakın, daha sonra kısık ateşte suyunu çektirin![]() *Suyu çeken pilavı 1-2 kez harmanlayın, tencere ile kapağın arasına kağıthavlu sererek ocaktan alıp 10 dk demlenmeye bırakın![]() *Pilavın demlenmesini beklerken, soğanı piyazlık doğrayıp 3 yemek kaşığı sıvıyağla harlı ocakta sürekli karıştırarak karamelize edin ![]() *Pilavınızı servis tabağına alarak üzerine kızarmış soğanları serperek servis yapın ![]() Not: Bulgurlu Müceddere için, pirinç yerine pilavlık iri bulgur kullanabilirsiniz, 1′er tatlı kaşığı domates ve biber salçası ilavesi ile pişirin ![]() |
|
|
|