![]() |
Müceddere Pilavı
Müceddere Pilavı Tarifi - Müceddere Pilavı Nasıl Yapılır - Müceddere Pilavı Malzemeleri MUJADDARA http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: *1 su bardağı basmati pirinç *1 su bardağı yeşilmercimek *3,5 su bardağı su (pilav için) *2 yemek kaşığı sıvıyağ+1 yemek kaşığı tereyağ *tuz, (arzuya göre kimyon). Üzerine: *1 iri soğan *3 yemek kaşığı sıvıyağ Hazırlanışı: *Ayıklanıp yıkanmış mercimeğin üzerini örtecek kadar su ilave edilip orta ateşte mercimekler hafif diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. *Pilav tenceresine su ve yağları ilave ederek kaynamaya bırakın. Yıkanmış pirinci, süzülmüş mercimeği ve tuzunu ilave edin. *Harlı ateşte 3dk. kaynamaya bırakın, daha sonra kısık ateşte suyunu çektirin. *Suyu çeken pilavı 1-2 kez harmanlayın, tencere ile kapağın arasına kağıthavlu sererek ocaktan alıp 10 dk. demlenmeye bırakın. *Pilavın demlenmesini beklerken, soğanı piyazlık doğrayıp 3 yemek kaşığı sıvıyağla harlı ocakta sürekli karıştırarak karamelize edin. *Pilavınızı servis tabağına alarak üzerine kızarmış soğanları serperek servis yapın. Not: Bulgurlu Müceddere için, pirinç yerine pilavlık iri bulgur kullanabilirsiniz, 1′er tatlı kaşığı domates ve biber salçası ilavesi ile pişirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.