![]() |
Garnitürlü Patates Püresi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Garnitürlü Patates Püresi![]() Malzemeler 5 adet orta boy patates 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı elma sirkesi Tuz 1 su bardağı haşlanmış bezelye 2 adet haşlanmış,minik doğranmış havuç 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Yapılışı Haşlanmış patatesler ezme aleti veya çatal yardımı ile püre haline getirilir ![]() Zeytinyağı-sirke ve tuz ilave edilir ![]() Bezelye ile havuca zeytinyağı ve tuz konur ![]() Küçük boy kelepçeli kalıp veya herhangi bir çukur kalıp streçlenir ![]() Bezelye ve havucun yarısı konur ![]() Üzerine patates püresi ve tekrar bezelye ve havuç yerleştirilerek üzeri spatula ile düzleştirilir ![]() 10-15 dakika buzdolabında bekletildikten sonra ters çevirerek servis yapılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|