Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
garnitürlü, patates, püresi

Garnitürlü Patates Püresi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Garnitürlü Patates Püresi





Malzemeler


5 adet orta boy patates

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı elma sirkesi

Tuz

1 su bardağı haşlanmış bezelye

2 adet haşlanmış,minik doğranmış havuç

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz


Yapılışı


Haşlanmış patatesler ezme aleti veya çatal yardımı ile püre haline getirilir

Zeytinyağı-sirke ve tuz ilave edilir


Bezelye ile havuca zeytinyağı ve tuz konur

Küçük boy kelepçeli kalıp veya herhangi bir çukur kalıp streçlenir

Bezelye ve havucun yarısı konur


Üzerine patates püresi ve tekrar bezelye ve havuç yerleştirilerek üzeri spatula ile düzleştirilir


10-15 dakika buzdolabında bekletildikten sonra ters çevirerek servis yapılır


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.