ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Garnitürlü Patates Püresi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191589)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:15 AM

Garnitürlü Patates Püresi
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler


5 adet orta boy patates

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı elma sirkesi

Tuz

1 su bardağı haşlanmış bezelye

2 adet haşlanmış,minik doğranmış havuç

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz


Yapılışı


Haşlanmış patatesler ezme aleti veya çatal yardımı ile püre haline getirilir.

Zeytinyağı-sirke ve tuz ilave edilir.


Bezelye ile havuca zeytinyağı ve tuz konur.

Küçük boy kelepçeli kalıp veya herhangi bir çukur kalıp streçlenir.

Bezelye ve havucun yarısı konur.


Üzerine patates püresi ve tekrar bezelye ve havuç yerleştirilerek üzeri spatula ile düzleştirilir.


10-15 dakika buzdolabında bekletildikten sonra ters çevirerek servis yapılır.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.