Soslu Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu PilavGereçler: 1 2 bardak pirinç3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 3 bardak piliç suyu 2 adet haşlanmış piliç Tuz Süprem sos: 1 kahve fincanı un 2 yemek kaşığı tereyağı 2 bardak piliç suyu 1 demet dereotu 2 yumurta sarısı 1/2 limon suyu Tuz- karabiber Yapılışı: 1 Pirinci yıkayıp sıcak tuzlu suda 30 dk bekletin Suyunu iyice süzüp yağın içinde 10 dk kavurun ve 3 bardak piliç suyu, yeterince tuz koyup sade pilav hazırlayın![]() 2 Sosu için, önce yağla unu hafifçe kavurun 2 bardak piliç suyunu azar azar katarak karıştırıp yedirin Tuz ve karabiber katıp suluca sos yapın Çırpılmış yumurta sarısı, limon suyu ve kıyılmış dereotu katın![]() 3 Pilavı bir tabağa boşaltın Üzerine parçalara bölünmüş piliçleri yerleştirin Hazırladığınız suluca sosu döküp servis yapın alıntı |
|
|
|