![]() |
Soslu Pilav
Gereçler:
1. 2 bardak pirinç 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 3 bardak piliç suyu 2 adet haşlanmış piliç Tuz Süprem sos: 1 kahve fincanı un 2 yemek kaşığı tereyağı 2 bardak piliç suyu 1 demet dereotu 2 yumurta sarısı 1/2 limon suyu Tuz- karabiber Yapılışı: 1. Pirinci yıkayıp sıcak tuzlu suda 30 dk bekletin. Suyunu iyice süzüp yağın içinde 10 dk kavurun ve 3 bardak piliç suyu, yeterince tuz koyup sade pilav hazırlayın. 2. Sosu için, önce yağla unu hafifçe kavurun. 2 bardak piliç suyunu azar azar katarak karıştırıp yedirin. Tuz ve karabiber katıp suluca sos yapın. Çırpılmış yumurta sarısı, limon suyu ve kıyılmış dereotu katın. 3. Pilavı bir tabağa boşaltın. Üzerine parçalara bölünmüş piliçleri yerleştirin. Hazırladığınız suluca sosu döküp servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.