![]() |
Bahar Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bahar Pilavıpilav tarifleri - etli pilav tarifi ![]() Bahar pilavı malzemeleri 1 su bardağı basmati pirinç 30 gr tereyağı 350 gr kuşbaşı kuzu eti 2 ![]() 4 taze soğan 2-3 dal maydanoz 2-3 dal dereotu Tuz Bahar pilavı hazırlanışı Pirinci bol suyla yıkayıp ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin ve suyunu süzün ![]() ![]() Üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesiyle yumuşayana kadar pişirin ![]() 2 su bardağı suyu ekleyip kaynatın ![]() Pirinci ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişirin ![]() Pilav demlendikten sonra ocaktan alın ![]() İnce kıyılmış taze soğan, dereotu ve maydanozu ekleyip harmanlayın ![]() Servis yapın ![]() Bahar pilavı artık hazır, afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|