Ciğerli Bulgur Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ciğerli Bulgur Pilavı![]() 6 kişilik Malzemeler: 2 su bardağı pilavlık bulgur 250 gr dana ciğeri 2 su bardağı su 1 soğan 3-4 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz Hazırlanışı: * Ciğeri nohuttan küçük küpler şeklinde doğrayın İyice yıkayıp kâğıt havlu ile suyunu alın Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın * Sıvıyağı tencereye alıp kızdırın Soğanı ilave edip kavurun Ciğeri ekleyip kavurmaya devam edin ve delikli kepçe ile alıp servis tabağına çıkarın![]() * Bir tencerede 2 bardak suyu kaynatın Tuz serpip karıştırın Yıkanmış ve suyu süzülmüş bulguru ilave edin Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pilavı pişirin * Ciğeri 6 kâseye paylaştırın Üzerine bulgur pilavı ekleyip servis tabaklarına ters çevirin Sıcak olarak servis yapın |
|
|
|