![]() |
Soslu Bahar Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soslu Bahar Pilavıbahar pilavı tarifi - pilav tarifleri ![]() Safran soslu bahar pilavı malzemeleri Yarım paket margarin 1 ![]() 2 su bardağı sıcak su 200 gr ıspanak 2 taze soğan 1 ![]() 1 çay kaşığı safran Tuz, karabiber Safran soslu bahar pilavı hazırlanışı Ispanağı ayıklayıp yıkayın ![]() Suyunu iyice süzdükten sonra iri iri doğrayın ![]() Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın ![]() Pirinci bol suda yıkayıp süzün ![]() 2 kaşık margarini ayırıp kalanını tavada eritin ![]() Soğan ve ıspanağı ilave edip hafifçe kavurun ![]() Bir tutam tuz ve karabiber serpin ![]() Pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun ![]() Sıcak suyu ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Isıya dayanıklı küçük kalıpları yağlayıp hazırladığınız pilavı paylaştırın ![]() Fırın tepsisine kalıpları dizip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 3-4 dakika pişirin ![]() ters çevirerek pilavı çıkarın ![]() Süt kremasını ayrı bir kapta ılıtın ![]() 1 tutam tuz ve safran ekleyip sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin Servis tabaklarındaki pilavların üzerine gezdirin ![]() Hemen servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|