ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Soslu Bahar Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187924)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:54 AM

Soslu Bahar Pilavı
 
bahar pilavı tarifi - pilav tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Safran soslu bahar pilavı malzemeleri


Yarım paket margarin


1.5 su bardağı pirinç


2 su bardağı sıcak su


200 gr ıspanak


2 taze soğan


1.5 çay bardağı süt kreması


1 çay kaşığı safran


Tuz, karabiber

Safran soslu bahar pilavı hazırlanışı


Ispanağı ayıklayıp yıkayın.

Suyunu iyice süzdükten sonra iri iri doğrayın.

Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın.

Pirinci bol suda yıkayıp süzün.


2 kaşık margarini ayırıp kalanını tavada eritin.

Soğan ve ıspanağı ilave edip hafifçe kavurun.

Bir tutam tuz ve karabiber serpin.

Pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun.

Sıcak suyu ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.


Isıya dayanıklı küçük kalıpları yağlayıp hazırladığınız pilavı paylaştırın.

Fırın tepsisine kalıpları dizip önceden

ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında

3-4 dakika pişirin. Kaseleri servis tabaklarına

ters çevirerek pilavı çıkarın.

Süt kremasını ayrı bir kapta ılıtın.

1 tutam tuz ve safran ekleyip sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin

Servis tabaklarındaki pilavların üzerine gezdirin.

Hemen servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.