Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çinekop, pilavı

Çinekop Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çinekop Pilavı



Çinekop Pilavı Tarifi - Çinekop Pilavı Nasıl Yapılır - Çinekop Pilavı Malzemeleri




Malzemeler


* 15 kg çinekop

* 1 su bardağı pirinç

* 1 adet soğan

* 1 demet maydanoz,1 çay kaşığı dövülmüş kişniş

* 5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

* 1 çay kaşığı limonkabuğu rendesi

* 1 çorba kaşığı limon suyu, tuz karabiber


Yapılışı

Pirinci yıkadıktan sonra, bir saat ılık tuzlu suda bekletiniz Maydonozu ince kıyınız, soğanı doğrayınız Süzdüğünüz pirinci malzemelerle karıştırınız Çinakopları fileto hazırlayınız Yıkayıp tuzladıktan sonra, bir tencerenin dibini yağlayınız, önce balık sonra pirinçli karışık malzemeyi sonra yine balık ve kalan malzemeyi katarak limon suyunu ekleyiniz Kısık ateşte 20-25 dakika pişiriniz Gerekirse 2-3 kaşık balık suyu da koyabilirsiniz Pirinç pişince tencereyi ateşten alıp üzerine zeytinyağını gezdiriniz ve servis tabağına ters çeviriniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.