![]() |
Çinekop Pilavı
Çinekop Pilavı Tarifi - Çinekop Pilavı Nasıl Yapılır - Çinekop Pilavı Malzemeleri
Malzemeler * 1.5 kg çinekop * 1 su bardağı pirinç * 1 adet soğan * 1 demet maydanoz,1 çay kaşığı dövülmüş kişniş * 5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı * 1 çay kaşığı limonkabuğu rendesi * 1 çorba kaşığı limon suyu, tuz karabiber Yapılışı Pirinci yıkadıktan sonra, bir saat ılık tuzlu suda bekletiniz. Maydonozu ince kıyınız, soğanı doğrayınız. Süzdüğünüz pirinci malzemelerle karıştırınız. Çinakopları fileto hazırlayınız. Yıkayıp tuzladıktan sonra, bir tencerenin dibini yağlayınız, önce balık sonra pirinçli karışık malzemeyi sonra yine balık ve kalan malzemeyi katarak limon suyunu ekleyiniz. Kısık ateşte 20-25 dakika pişiriniz. Gerekirse 2-3 kaşık balık suyu da koyabilirsiniz. Pirinç pişince tencereyi ateşten alıp üzerine zeytinyağını gezdiriniz ve servis tabağına ters çeviriniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.