Etli Kabaklı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Kabaklı PilavEtli Kabaklı Pilav Tarifi - Etli Kabaklı Pilav Nasıl Yapılır - Etli Kabaklı Pilav Malzemeleri Etli Kabaklı Pilav Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı tereyağı 500 gr balkabağı250 gr haşlanmış kuşbaşı et3 su bardağı su Tuz Karabiber 1 çay kaşığı tarçın Yapılışı: 2 su bardağı pirinci sıcak tuzlu suda 2 saat bekletip, suyunu süzün Tencereye tereyağını alıp, eritin Küp küp doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin Bu arada balkabaklarının kabuklarını derince soyun Küp küp doğrayıp, soğana ilave edin Kabaklar hafifçe yumuşayana dek soteleyin Haşlanmış et ve pirinci tencereye ekleyip, 2-3 dk kavurun Suyu ekleyin Kaynamaya başlayınca tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı tarçın serpin Pirinçler suyunu çekene dek pişirin Pilavın üzerine bir peçete örtüp, 20 dk demlendirin |
|
|
|