Gül Yapraklı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Yapraklı PilavGül Yapraklı Pilav Tarifi - Gül Yapraklı Pilav Nasıl Yapılır - Gül Yapraklı Pilav Malzemeleri Gül Yapraklı Pilav Kullanılacak Malzemeler 2 su bardağı piriç (yasamin kokulu) 2 su bardağı et suyu(veya tavuk su)2 çorba kaşığı tereyağ(margarin) tuz 1 su bardağı saf gül suyu 1 avuç gül yaprakları Hazırlanma Şekli Pirinci 10 dakika kaynar tuzlu suda bekletin Süzün Tecerede yağı eritin Süzülen pirinci atın 5-7 dakika karıştırın Gül suyunu atın, buharlaşmasını bekleyin Kaynar et suyu ekleyin, kaynadıktan sonra kısın, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin Suyunu çekmeden 5 dakika önce kokulu gül yapraklarını ilave edin karıştırın Demlenmeye bırakın Servis tabağını gül yapraklarıyla süsleyin![]() |
|
|
|