Bodrum Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bodrum PilavıBodrum Pilavı Tarifi - Bodrum Pilavının Yapılışı - Pilav Tarifi ![]() Malzemeler: 2 bardak pirinç 4 yemek kaşığı tereyağı 2 bardak su 2 tatlı kaşığı tuz (silme) 1 kavanoz garnitür Hazırlanışı: 1 Pirinç yayvan bir kapta 1tatlı kaşığı tuz ve kaynamış su ilave edilerek 4 saat bekletilir![]() 2 Pirinç bol su ile yıkanarak süzgeçe alınır![]() 3 Tencerede yağ eritilerek su ilave edilir, kaynayınca pirinç, 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek kısık ateşte pişirilir 4 Suyunu çekmeye yakın süzülüp sudan geçirilmiş garnitür ilave edilir ![]() |
|
|
|