Divriği Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Divriği PilavıDivriği Pilavı - Divriği Pilavı Yapılışı - Divriği Pilavı Tarifi ![]() Malzemeler: 3 su b pirinç350 gr kuzu eti3 soğan 1 çay b kuru üzüm1 çay b badem1 su b haşlanmış nohut1 çorba k tereyağıSıvıyağ Tuz su Hazırlanışı: Bademleri sıvıyağ ve tereyağında kavurmaya başlayın Daha sonra üzerine soğanı ekleyerek iyice kavurun Daha sonra pirinci de ekleyerek bir süre kavurun Sonrasında haşlanmış nohut ve üzümü de ekleyin![]() Diğer tarafta eti bir başka tencerede kavurun Biraz su vererek pişiriyoruz Yarı kıvamda pişen etleri suyuyla beraber pilavın üzerine ilave edin Kapağı kapalı pişirin![]() |
|
|
|