Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kakuleli, pilav

Kakuleli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kakuleli Pilav



Kakuleli Pilav Tarifi - Kakuleli Pilav yapılışı - Pilav Tarifi

Malzemeler


2 su bardağı haşlanmış BASMATİ pirinci

1 soğan

½ çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı kakule

1 çorba kaşığı kuş üzümü

Tuz, karabiber

Yapılışı


*

Üzümleri temizleyip 10 dakika sıcak suda bekletin

*

Soğanı incecik kıyın

*

Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanları pembeleştirin

*

Kakuleyi ve suyunu süzdüğünüz kuş üzümlerini ekleyin

*

Kısık ateşte hepsini kavurun

*

Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin

*

Tuz ve karabiber ekleyin

*

Sıcak sıcak servise sunun

*

NOT : Egzotik ve gösterişli, daha ziyade orta doğuya has bir pilavdır Pahalı olmasına karşın, Basmati pirincinin özelliği nedeni ile de hem diri ve hemde tane tane olacağından tadanlar çok beğenecektir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.