![]() |
Resimlerle Makarna Böreğinin Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Resimlerle Makarna Böreğinin Yapılışı![]() MALZEMELER ; 500 gr ![]() 1,5 litre kaynar su 1 adet et bulyon 1 tatlı kaşığı tuz 500 gr yoğurt 2 adet yumurta ½ çay bardağı sıvı yağ 1,5 tatlı kaşığı tuz 100 gr ![]() 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri ![]() 1,5 litre kaynar suyumuzun içine , 1 adet et bulyon ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ilave ederek , bulyon eriyene kadar kaynatıyoruz ![]() ![]() Amansızca fokurdayan suyumuzun içine , makarnalarımızı kırmadan tencereye dik şekilde koyuyoruz ![]() Makarnalarımız yumuşadıkça , kendini tencerenin içine doğru kaynayan suya teslim edecektir ![]() Makarnalarımızı suyunu çekene kadar haşlıyoruz ![]() ![]() ![]() Sıra geldi harcımıza ; 500 gr yoğurt ile 2 adet yumurtamızı çırpıyoruz ![]() ![]() Üzerine ½ çay bardağı sıvıyağ ve 1,5 tatlı kaşığı tuz ilave ederek karıştırıyoruz ![]() ![]() Borcama aktardığımız makarnalarımızın üzerine harcımızı döküp , makarnaları üstten hafif eşeleyerek , harcın yayılmasını sağlıyoruz ![]() ![]() Küp küp doğradığımız tereyağımızı makarnaların üzerine dağıtıyoruz ![]() ![]() Rendelenmiş kaşar peynirimizi de serperek , 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ![]() ![]() Dikkat edilmesi gereken hususlar: Fırın makarna alırken “ Bugati “ diye nitelendirilen orta kalınlıkta makarna almaya özen gösteriniz ![]() ![]() Et bulyon muhakkak kullanınız ![]() ![]() Makarna suyunu tamamen çekene kadar haşlayın ![]() ![]() ![]() Harcı makarnanın üzerine dökmek için , makarnanın soğumasını beklemeyiniz ![]() ![]() Servis önerisi: Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirip , ana yemek olarak veya et yemeklerinin yanında sıcak olarak servis ediniz ![]() Afiyetler olsun… ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|