Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreğinin, makarna, resimlerle, yapılışı

Resimlerle Makarna Böreğinin Yapılışı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Resimlerle Makarna Böreğinin Yapılışı







MALZEMELER ;


500 gr ( 1 paket ) fırın makarna

1,5 litre kaynar su

1 adet et bulyon

1 tatlı kaşığı tuz

500 gr yoğurt

2 adet yumurta

½ çay bardağı sıvı yağ

1,5 tatlı kaşığı tuz

100 grtereyağ ( küp küp kesilmiş )

200 gr rendelenmiş kaşar peyniri




1,5 litre kaynar suyumuzun içine , 1 adet et bulyon ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ilave ederek , bulyon eriyene kadar kaynatıyoruz




Amansızca fokurdayan suyumuzun içine , makarnalarımızı kırmadan tencereye dik şekilde koyuyoruz

Makarnalarımız yumuşadıkça , kendini tencerenin içine doğru kaynayan suya teslim edecektir

Makarnalarımızı suyunu çekene kadar haşlıyoruzBuradaki püf nokta ; makarnanın suyunu tamamen çekmesi



Sıra geldi harcımıza ;


500 gr yoğurt ile 2 adet yumurtamızı çırpıyoruz



Üzerine ½ çay bardağı sıvıyağ ve 1,5 tatlı kaşığı tuz ilave ederek karıştırıyoruz




Borcama aktardığımız makarnalarımızın üzerine harcımızı döküp , makarnaları üstten hafif eşeleyerek , harcın yayılmasını sağlıyoruz





Küp küp doğradığımız tereyağımızı makarnaların üzerine dağıtıyoruz




Rendelenmiş kaşar peynirimizi de serperek , 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz




Dikkat edilmesi gereken hususlar:


Fırın makarna alırken “ Bugati “ diye nitelendirilen orta kalınlıkta makarna almaya özen gösterinizKalın fırın makarna , haşlanıp harç ile fırınlanınca gereğinden fazla hamurumsu bir yemek olur

Et bulyon muhakkak kullanınızHazırda varsa et suyu da kullanabilirsiniz

Makarna suyunu tamamen çekene kadar haşlayınGerekirse ocağın altını kısabilirsiniz Alışılageldiği gibi , makarnanın suyunu süzmeyiniz ve kati suretle yapışmasın diye soğuk su ile çalkalamayınız

Harcı makarnanın üzerine dökmek için , makarnanın soğumasını beklemeyinizMakarna haşlanırken harcı hazırlarsanız , hemen makarna ile karıştırabilir ; hem işlemi hızlandırmış hem de zaman kazanmış olursunuz

Servis önerisi:


Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirip , ana yemek olarak veya et yemeklerinin yanında sıcak olarak servis ediniz


Afiyetler olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.