ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Resimlerle Makarna Böreğinin Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187786)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:17 AM

Resimlerle Makarna Böreğinin Yapılışı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



MALZEMELER ;


500 gr. ( 1 paket ) fırın makarna

1,5 litre kaynar su

1 adet et bulyon

1 tatlı kaşığı tuz

500 gr yoğurt

2 adet yumurta

½ çay bardağı sıvı yağ

1,5 tatlı kaşığı tuz

100 gr.tereyağ ( küp küp kesilmiş )

200 gr rendelenmiş kaşar peyniri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


1,5 litre kaynar suyumuzun içine , 1 adet et bulyon ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ilave ederek , bulyon eriyene kadar kaynatıyoruz.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Amansızca fokurdayan suyumuzun içine , makarnalarımızı kırmadan tencereye dik şekilde koyuyoruz.

Makarnalarımız yumuşadıkça , kendini tencerenin içine doğru kaynayan suya teslim edecektir.

Makarnalarımızı suyunu çekene kadar haşlıyoruz.Buradaki püf nokta ; makarnanın suyunu tamamen çekmesi.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Sıra geldi harcımıza ;


500 gr yoğurt ile 2 adet yumurtamızı çırpıyoruz.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Üzerine ½ çay bardağı sıvıyağ ve 1,5 tatlı kaşığı tuz ilave ederek karıştırıyoruz.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Borcama aktardığımız makarnalarımızın üzerine harcımızı döküp , makarnaları üstten hafif eşeleyerek , harcın yayılmasını sağlıyoruz.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg




Küp küp doğradığımız tereyağımızı makarnaların üzerine dağıtıyoruz.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Rendelenmiş kaşar peynirimizi de serperek , 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Dikkat edilmesi gereken hususlar:


Fırın makarna alırken “ Bugati “ diye nitelendirilen orta kalınlıkta makarna almaya özen gösteriniz.Kalın fırın makarna , haşlanıp harç ile fırınlanınca gereğinden fazla hamurumsu bir yemek olur.

Et bulyon muhakkak kullanınız.Hazırda varsa et suyu da kullanabilirsiniz.

Makarna suyunu tamamen çekene kadar haşlayın.Gerekirse ocağın altını kısabilirsiniz. Alışılageldiği gibi , makarnanın suyunu süzmeyiniz ve kati suretle yapışmasın diye soğuk su ile çalkalamayınız.

Harcı makarnanın üzerine dökmek için , makarnanın soğumasını beklemeyiniz.Makarna haşlanırken harcı hazırlarsanız , hemen makarna ile karıştırabilir ; hem işlemi hızlandırmış hem de zaman kazanmış olursunuz.

Servis önerisi:


Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirip , ana yemek olarak veya et yemeklerinin yanında sıcak olarak servis ediniz.


Afiyetler olsun…..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.