![]() |
Resimlerle Makarna Böreğinin Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
MALZEMELER ; 500 gr. ( 1 paket ) fırın makarna 1,5 litre kaynar su 1 adet et bulyon 1 tatlı kaşığı tuz 500 gr yoğurt 2 adet yumurta ½ çay bardağı sıvı yağ 1,5 tatlı kaşığı tuz 100 gr.tereyağ ( küp küp kesilmiş ) 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 1,5 litre kaynar suyumuzun içine , 1 adet et bulyon ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ilave ederek , bulyon eriyene kadar kaynatıyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Amansızca fokurdayan suyumuzun içine , makarnalarımızı kırmadan tencereye dik şekilde koyuyoruz. Makarnalarımız yumuşadıkça , kendini tencerenin içine doğru kaynayan suya teslim edecektir. Makarnalarımızı suyunu çekene kadar haşlıyoruz.Buradaki püf nokta ; makarnanın suyunu tamamen çekmesi. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sıra geldi harcımıza ; 500 gr yoğurt ile 2 adet yumurtamızı çırpıyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Üzerine ½ çay bardağı sıvıyağ ve 1,5 tatlı kaşığı tuz ilave ederek karıştırıyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Borcama aktardığımız makarnalarımızın üzerine harcımızı döküp , makarnaları üstten hafif eşeleyerek , harcın yayılmasını sağlıyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Küp küp doğradığımız tereyağımızı makarnaların üzerine dağıtıyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Rendelenmiş kaşar peynirimizi de serperek , 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Dikkat edilmesi gereken hususlar: Fırın makarna alırken “ Bugati “ diye nitelendirilen orta kalınlıkta makarna almaya özen gösteriniz.Kalın fırın makarna , haşlanıp harç ile fırınlanınca gereğinden fazla hamurumsu bir yemek olur. Et bulyon muhakkak kullanınız.Hazırda varsa et suyu da kullanabilirsiniz. Makarna suyunu tamamen çekene kadar haşlayın.Gerekirse ocağın altını kısabilirsiniz. Alışılageldiği gibi , makarnanın suyunu süzmeyiniz ve kati suretle yapışmasın diye soğuk su ile çalkalamayınız. Harcı makarnanın üzerine dökmek için , makarnanın soğumasını beklemeyiniz.Makarna haşlanırken harcı hazırlarsanız , hemen makarna ile karıştırabilir ; hem işlemi hızlandırmış hem de zaman kazanmış olursunuz. Servis önerisi: Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirip , ana yemek olarak veya et yemeklerinin yanında sıcak olarak servis ediniz. Afiyetler olsun….. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.