Kuzu Yahnili Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Yahnili PilavKuzu Yahnili Pilav Tarifi - Kuzu Yahnili Pilav Yapılışı - Kuzu Yahnili Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kuzu Yahnili Pilav Malzemeler: 400 Gr Kuzu Eti1 Soğan 2 Defne Yaprağı 2 Su B Haşlanmış Nohut1 Çorba K Domates Salçası1 Çorba K Biber SalçasıTuz Su Pilavı İçin: 2,5 Su B Bulgur2 Çorba K Tereyağı1 Soğan 1 Su B Et SuyuTuz Su Hazırlanışı: Derin bir tecereye sıvıyağ döküyoruz Kuş başı doğranmış kuzu etini ekleyip kavuruyoruz Soğanları doğrayıp etlerle birlikte kavurmaya devam ediyoruz Defne yaprağı ve tane karabiber katıyoruz![]() Domates ve biber salçasını ilave ediyoruz Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup orta ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz Etler piştikten sonra nohutunu ekliyoruz![]() En son tuzunu ilave edip biraz daha pişirdikten sonra altını kapatıyoruz Pilavı için, soğanı ince bir şekilde doğrayıp tereyağı ile pilav tenceresinde kavuruyoruz![]() Yıkanmış bulguru katıp kavuruyoruz Et suyu ve üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su döküyoruz Tuzunu ekliyoruz Ara ara karıştırıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz![]() Boş çember bir kalıba pilavı döküyoruz Üzerine yahniyi koyuyoruz Çemberi çıkartıp servis ediyoruz
|
|
|
|