İftar Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar Pilavıİftar Pilavı Tarifi - İftar Pilavı Yapılışı - İftar Pilavı Nasıl Yapılır - Oktay Usta İftar Pilavı Malzemeler : 400 Gr Kuzu Kuşbaşı3 Su B Pirinç2 Patates 2 Domates 1 Kase Mantar 2 Çorba K Tereyağı5 Sivri Biber Su Tuz Defne Yaprağı Hazırlanışı : Kuzu etini sıvıyağda kavuruyoruz Mantarları doğrayıp ete ekliyoruz Patates ve biberleri dilimleyip kızgın yağda kızartıyoruz Pirinci yıkıyoruz Tereyağını tencereye alıp eritiyoruz Pirinci yıkayıp ekliyoruz![]() Pirinci 4-5 dakika kavuruyoruz Tuzunu ekleyip karıştırıyoruz Orta boy teflon bir tencereyi katı yağ ile iyice yağlıyoruz Tencerenin tabanına 2 tane defne yaprağı koyuyoruz Et ve mantarı döküp biraz bastırıyoruz![]() Pirincin bir kısmını etin üzerine koyuyoruz Patateslerin bir kısmını üzerine diziyoruz Tekrar pirinci koyuyoruz Domatesleri üzerine diziyoruz Üzerini biraz geçecek kadar su koyup pişiriyoruz![]() Pişen pilavımızı düz bir servis tabağına ters çıkarıyoruz Çevresini domates ve kızarmış patateslerle süsleyip servis ediyoruz
|
|
|
|