ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   İftar Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187761)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:21 AM

İftar Pilavı
 
İftar Pilavı Tarifi - İftar Pilavı Yapılışı - İftar Pilavı Nasıl Yapılır - Oktay Usta İftar Pilavı

Malzemeler :


400 Gr. Kuzu Kuşbaşı

3 Su B. Pirinç

2 Patates

2 Domates

1 Kase Mantar

2 Çorba K. Tereyağı

5 Sivri Biber

Su

Tuz

Defne Yaprağı


Hazırlanışı :


Kuzu etini sıvıyağda kavuruyoruz. Mantarları doğrayıp ete ekliyoruz. Patates ve biberleri dilimleyip kızgın yağda kızartıyoruz. Pirinci yıkıyoruz. Tereyağını tencereye alıp eritiyoruz. Pirinci yıkayıp ekliyoruz.


Pirinci 4-5 dakika kavuruyoruz. Tuzunu ekleyip karıştırıyoruz. Orta boy teflon bir tencereyi katı yağ ile iyice yağlıyoruz. Tencerenin tabanına 2 tane defne yaprağı koyuyoruz. Et ve mantarı döküp biraz bastırıyoruz.


Pirincin bir kısmını etin üzerine koyuyoruz. Patateslerin bir kısmını üzerine diziyoruz. Tekrar pirinci koyuyoruz. Domatesleri üzerine diziyoruz. Üzerini biraz geçecek kadar su koyup pişiriyoruz.


Pişen pilavımızı düz bir servis tabağına ters çıkarıyoruz. Çevresini domates ve kızarmış patateslerle süsleyip servis ediyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.