Mantarlı Ve Dereotlu Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Ve Dereotlu PilavMantarlı ve Dereotlu Pilav tarifi - Mantarlı ve Dereotlu Pilavın yapılışı - Mantarlı ve Dereotlu Pilav resmi ![]() Malzemeler * 2 Su Bardağı Pirinç * 3 Su Bardağı (kaynar) Su * 1 Çay Bardağı Zeytinyağ * 500 Gr Mantar (1 paket)* 1 Demet Dereotu (15-20 dal) * 1 Adet Tavuk Bulyon * 1 Çay Kaşığı Şeker * 1 Çay Kaşığı Tuz * 1/2 Adet Limon Yapılışı * Pirincin üzerine limonu üç dört parçaya ayırıp koyun ve 1 tatlı kaşığı tuz serpin, pirinçleri bir parmak şekilde geçecek şekilde kaynar su ekleyin ve 35-40 dk su ılınıncaya kadar bekletin![]() * Mantarları yıkayın ve incecik doğrayın, bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile renkleri sararıncaya kadar kavurun Mantarlar önce su salacak bir süre sonra suyunu çekecektir Pişen mantarları bir kağıt havlu üzerine alarak, yağının süzülmesini sağlayın![]() * Islattığınız pirinci, musluğun altında kevgirden akan su berraklaşıncaya kadar yıkayın ![]() * Ayrı bir kapta, kaynar su, bulyon, şeker, tuz ve ıslatmak için kullandığınız limonların suyunu karıştırın ![]() * Zeytinyağını hafifçe kızdırın ve pirinçleri ekleyin, 4-5 dk kavurun Mantarları ekleyin ve çok az daha kavurun![]() * Kaynar su ile hazırladığınız karışımı ekleyin ve karıştırın 3 dk hızlı ateşte, daha sonra altını kısarak 10-15 dk suyunu çekinceye kadar pişirin![]() * Pilavın altını kapatınca, incecik kıydığınız dereotunu ekleyin ve sadece üst kısmını hafifçe karıştırın Üzerine bir peçete kapatın ve 10-15 dk dinlendirin Servis yapacağınız zaman karıştırıp, dereotlarının tamamen karışmasını sağlayın![]() Servis Önerisi; & Pilavı pişirip, demlendirdikten sonra bir borcama döküp, üzerine 1 su bardağı kadar kaşar rendesi serpin Fırında 3-4 dk kaşarlar eriyip, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin veya tek kişilik güveç kaplarına paylaştırıp, aynı şekilde üzerine kaşar rendeleyerek kişiye özel pilavlar elde edin
|
|
|
|