Kabak Kayığında Kuzu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak Kayığında KuzuKabak Kayığında Kuzu Tarifi - Kabak Kayığında Kuzu Yapılışı - Kabak Kayığında Kuzu Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kabak Kayığında Kuzu Malzemeler : 3 Kabak 350 Gr Kuzu Eti1 Soğan 2 Diş Sarımsak 1 Çorba K Domates Salçası2 Domates 2 Biber Sıvıyağ Tuz Karabiber Defne Yağrağı Su Üzeri İçin: Kaşar Peyniri Hazırlanışı : Unu karıştırma kabının içine alıp ortasını açıyoruz Yaşmaya ve zeytinyağını ortasına koyup karıştırıyoruz Tuzu unun üzerine serpiyoruz![]() Kıvamını alması için biraz su ekliyoruz Yavaş yavaş karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz Hamuru mayalanması için biraz dinlendiriyoruz![]() Kabakları ortadan ikiye bölüyoruz İçine çizikler atıyoruz Üzerini biraz geçen bir suda haşlıyoruz![]() Yarı kıvamda haşlandıktan sonra soğuk suya sokup biraz beklettikten sonra çıkartıyoruz Soğuk sudan çıkan kabakların içini kaşık yardımıyla çıkartıp kabakları fırın kabına diziyoruz Soğanı doğruyoruz![]() Sıvıyağ koyduğumuz bir tencerede kavuruyoruz Eti katıp kavurmaya devam ediyoruz Domates salçası, defne yaprağı, karabiber ve rendelenmiş sarımsağı katıp et kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz![]() Etimiz piştikten sonra tuzunu ekliyoruz Soyulmuş domates ve biberleri küp küp doğrayıp ete ekliyoruz Etimiz piştikten sonra kabakların içine dolduruyoruz![]() Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz
|
|
|
|