![]() |
Kavurmalı Şehriye Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kavurmalı Şehriye PilavıKavurmalı Şehriye Pilavı Tarifi - Kavurmalı Şehriye Pilavı Yapılışı ![]() Malzemesi: 1 kg ![]() Tarifi: • Tencerede margarini eritip kuşbaşı etleri içine atın ![]() • Etler suyunu bırakıp çekince yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları atıp 10 dakika kavurun ![]() • Üstüne yeşil biberleri ve kırmızı biberleri doğrayın ![]() • Karabiber ve tuz atıp 3 bardak su ilave edin ![]() • Suyunu çekene kadar, yaklaşık 35 dakika pişirin ![]() • Tencerede margarini eritin, şehriyeleri atıp tahta kaşıkla devamlı karıştırarak pembeleşene kadar kavurun ![]() • 4 bardak sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ![]() • Pilav piştikten sonra 10 dakika dinlendirin ![]() • Servis tabağının ortasına etleri koyun ![]() • Kenarına şehriye pilavı koyup servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|