Zeytinyağlı İç Bakla |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı İç BaklaZeytinyağlı İç Bakla Tarifi - Zeytinyağlı İç Bakla Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı İç Bakla Malzemeleri Malzemeler: 500 gr taze iç bakla 1 adet orta boy soğan 2-3 diş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağ 1 yemek kaşığı un 1,5 su bardağı su tuz 3 adet küp şeker Yapılışı: 1- Baklaları yıkayın ve süzün Soğanınızı yemeklik doğrayın Sarımsakları ince ince kıyın![]() 2- Orta boy bir tencerede zeytinyağı, soğan ve sarımsakları biraz tuz katarak pembeleşene kadar kavurun ![]() 2- Pembeleşen soğanlara unu ekleyerek 1 dakika kadar kavurun ![]() 4- Tencereye baklaları ekleyin ve 2 dakika orta ateşte kavurun Suyunu eklediğiniz baklaları kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin![]() 5- Pişen baklaların içine ince kıyılmış dereotu katarak karıştırın, oda sıcaklığına gelince servis yapın ![]() |
|
|
|